fbpx

12 Faktaa täyteaineista

Täyteaineet, uskaltaako niitä kehoon laittaa ja mitä niillä oikein voi tehdä? Täyteaineilla on vielä jonkin verran negatiivisen sävytteinen maine, jolloin tulosten mielletään herkästi olevan aina yliampuvia. Tämä on kuitenkin kaukainen ajatus siihen nähden mitä täyteaineet nykypäivänä ovat. Nykyisin luonnollisuus on in ja tähän tarpeeseen vastataan myös täyteaineilla. Täyteaineilla luodaan luonnollisia tuloksia, palautetaan kasvoille nuorekkuutta ja ryhtiä sekä freesataan yleistä ilmettä, jolloin myös meikkiä useimmiten tarvitsee käyttää vähemmän.

Yleisimmin täyteaineita käytetään ryppyjen ja juonteiden silottamiseen sekä häivyttämiseen. Nykyisin kevyemmillä syväkosteuttavilla täyteaineilla parannetaan myös tehokkaasti ihonlaatua, ihon kosteustasapainoa sekä ehkäistään vanhenemisen merkkien esiintymistä iholla. Kasvojen kohottaminen ja kasvonpiirteiden korostaminen on myös kovassa suosiossa, mikä luo uudenlaisen vaihtoehdon kirurgisille toimenpiteille.

Listasimme 12 faktaa täyteaineista, näitä et ehkä vielä tiennyt!

1.Mitä täyteaineet sisältävät?

Erilaisia täyteaineita on kehitetty laaja kirjo täyttämään monenlaisia tarpeita. Valmisteita löytyy kevyemmin täyttävistä ja pehmeistä aina reilummin täyttäviin ja paksuihin valmisteisiin asti. Täyteaineen sisältämän hyalyronihapon määrä vaikuttaa olennaisesti tuotteen tuomaan täyteläisyyteen. Tämän lisäksi geelin koostumus vaikuttaa saavutettavaan lopputulokseen. Esimerkiksi tuotteen elastisuudella ja paksuudella on eroja. Paksumpia ja jämäkämpiä valmisteita käytetään enemmän leuan ja leukalinjan hoidossa, kun taas kevyempiä ja myötäävämpiä herkemmällä kyyneluran ja huulien alueella.

Täyteaineita ei kannata kuitenkaan turhaan pelätä. Laadukkaat valmisteet ovat käyneet pitkän kehitys -ja tutkimustyön läpi ennen kuin ovat päässeet kuluttajamarkkinoille. Tuotteiden sisältämä hyaluronihappo on kehossamme hyvin siedettyä, sillä kehossamme on luontaisestikin hyaluronihappoa. Luontainen hyaluronihapon määrä kuitenkin iän myötä vähenee, joka saa aikaan ihon kimmoisuuden ja täyteläisyyden vähenemistä, silloin paikallaan onkin usein kevyt täyteainehoito.

2. Auttaako täyteainehoito kaksoisleukaan? 

Täyteaineilla voidaan muotoilla leukaa symmetrisemmäksi muihin kasvonpiirteisiin nähden. Luontaisesti lyhyen mallinen leukaluu edesauttaa kaksoisleuan esiintymistä, jota voidaan keventää tuomalla tukea ja ryhtiä leukalinjaan sekä leuan kärkeen. Leukalinjan ja leuankärjen täyteaineilla saadaan luotua myös kokonaisvaltaisesti hoikempaa ja ryhdikkäämpää ilmettä kasvoille. Optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi hoidon yhteydessä voi olla aiheellista tehdä myös poskipäiden kohotus täyteaineella. Lopputulokset ovat luonnollisia myötäillen omia luontaisia kasvonpiirteitä samalla tuoden kaunista harmoniaa kasvoihin.

3. Täyteaineen ja botoxin erot

Botoxhuulet on yksi termeistä, joita kuulee täyteaineiden yhteydessä välillä mainittavan. Botuliini ja täyteaineet ovat kuitenkin kaksi aivan eri asiaa eikä niitä kannata sekoittaa keskenään. Botuliinilla rentoutetaan yliaktiivista lihasta, jolla saadaan hillittyä mm. ihon rypistymistä voimakkaan ilmehdinnän seurauksena. Botuliini on tehokas menetelmä häivyttämään kasvojen ilmehdinnästä syntyviä häiritseviä ryppyjä, mutta se ei kuitenkaan tuo täyteläisyyttä, jota taas täyteaineilla haetaan.

Huulten täytössä käytetään huuliin tarkoitettuja hyaluronihappoa sisältäviä täyteaineita, joilla saadaan huuliin muotoa, korostusta, kosteutta ja täyteläisyyttä. Ylähuulen ja nenän välissä olevia ryppyjä voidaan puolestaan häivyttää botuliinilla eli botoxilla tai täyteaineiden ja botuliinin yhdistelmällä. Uusi suosittu menetelmä huulien korostamiselle on myös lip flip menetelmällä tehty botuliinihoito. Tässä hoidossa huulia ei muotoilla tai täytetä vaan ylähuulen aluetta hoidetaan pienillä botuliini pistoksilla, jolla saadaan rentoutettua voimakasta ylähuulen lihasta.

4. Ei enää ankkahuulia

”Ankkahuulet” sanontaa kuulee ajoittain, kun puhutaan yliampuvista ja luonnottoman näköisistä huulista. Tällöin huuliin on todennäköisesti laitettu liian runsaasti täyteainetta, alueelle soveltumatonta täyteainetta tai hoito on tehty huonolla tekniikalla, jolloin täyteainetta on päässyt leviämään myös ylähuulen reunan yli. Trendit muuttuvat ajan myötä ja toisin kuin kymmenisen vuotta sitten, nykyisin huulien täytön lopputuloksista halutaan luonnollisia, omaa huulen linjaa korostavia tai ihan vain huulta kosteuttavia. Yliampuvia tuloksia juurikaan enää haeta.

5. Kasvonpiirteitä voidaan korostaa ja kohottaa täyteaineilla

Kasvojen kohotus ja korostus täyteaineilla on jo todella suosittu vaihtoehto ei-kirurgiselle toimenpiteelle muualla maailmassa ja Suomessakin kovaa vauhtia suosiotaan kasvattava. Ikääntyessä iho menettää kimmoisuutta ja ryhtiä sekä ihon tukipilareiden, kuten kollageenin ja elastiinin vähentyminen saavat aikaan ihon veltostumista. Nuorilla kasvoilla painopisteet ovat poskipäissä, kun taas vanhemmilla enemmän alakasvoilla. Tämä luo kasvoille herkästi väsynyttä ja raskasta ilmettä. Kasvonpiirteitä voidaan kohottaa ja korostaa hienovaraisesti täyteaineilla. Koko kasvojen täyteainehoitoa kutustuaan myös nimellä Liquid Facelift. Kyseisessä hoidossa kasvoille haetaan nuorekasta täyteläisyyttä ja kohotusta poskipäiden, kulmakarvojen sekä leukalinjan täyteainehoidolla. Täyteaineet tuodaan tuomaan tukea ja ryhtiä sitä kaipaaviin kohtiin. Lopputuloksena kasvon piirteet paranevat, ilme on nuorekkaampi ja pirteämpi sekä kokonaisilme hoikistuu.

6. Täyteainehoidot soveltuvat niin miehille kuin naisille

Kyllä! Hoito sopii niin miehille kuin naisille. Esimerkiksi poskipäiden ja leukalinjan korostuksessa miehille täyteainetta laitetaan hieman eri kohtiin kuin naisilla maskuliinisemman ilmeen luomiseksi. Yksi miesten suosituimmista hoidoista on tummien silmänalusten ja syvien kyynelurien täyttö sekä häivytys täyteaineella.

7. Täyteaineilla väsynyt ja surullinen ilme välittömästi pirteämmäksi

Tummat silmänaluset ja alaspäin suuntautuvat kyynelurat tekeävät herkästi surullista ja väsynyttä ilmettä kasvoille. Syvät kyynelurat luovat alaluomille varjoa, joka lisää entisestään alaluomilla esiintyvää tummuutta. Kyynelurien täyteainehoito on noussut yhdeksi suosituimmista hoidoistamme, tämä nopea hoito tuo kasvoille välittömästi pirteämmän ilmeen. Hoidossa viedään kyyneluran kohtaan kevyttä täyteainetta, joka nostaa alaspäin viettävää uraa hienovaraisesti ylös ja tummuus alaluomilla vähenee. Kevyet täyteaineet eivät pääse turvottamaan ikävästi hentoa silmänympärysalueen ihoa. Hoidon vaikutuksetkin ovat mukavan pitkäkestoiset. Mikäli alaluomilla on erittäin voimakasta tummuutta ja uraa, voi toisinaan tehokkaampi hoitomuoto olla myös rasvansiirto.

8. Mitä tarkoittaa ihon syväkosteutus täyteaineella?

Syväkosteuttavilla kevyillä täyteaineilla viedään tuotetta ihon dermikseen, jossa se muodostaa kevyen kosteuttavan peitteen iholle. Tuote on täysin näkymätön eikä tunnu iholla lainkaan. Tuote kosteuttaa ihoa noin 6-8kk ajan ja pitkän pysyvyyden ansiosta se pääsee vaikuttamaan ihonlaatuun erittäin hyvin ja iho saa pitkäkestoisen kostutuksen. Kosteutettu iho hehkuu ja on hyvävointinen sekä ennalta ehkäisee ryppyjen muodostumista. Kasvojen lisäksi hoidettavia alueita ovat myös kaula, dekoltee sekä kämmenselät.

9. Ryppyjen ja juonteiden häivytys

Eriasteisia ryppyjä ja juonteita useimmiten täytetään täyteaineilla. Yleisimmät täytettävät uurteet ovat nenän pieli (nasolabiaali) sekä suupieli (marionetti). Tämän tyyppiset alaspäin viettävät juonteet kasvoilla saavat ilmeen herkästi näyttämään väsyneeltä sekä iäkkäämmältä. Täyteaineilla saadaan häivytettyä uurretta ja ilmeestä saadaan välittömästi pirteämpi ja nuorekkaampi.

10. Kuivien käsien ja kämmenselän hoitomuodot

Kämmenselän ihossa näkyy usein vanhenemisen merkit nopeammin kuin esimerkiksi kasvoilla. Ryppyinen ja veltostunut kämmenien iho saattaa tuntua häiritsevältä erityisesti henkilöillä, joiden kädet ovat töissä paljon esillä. Ongelmaa voidaan hoitaa kevyemmillä kosteuttavilla täyteaineilla, joilla saadaan tasaisuutta ja kosteutta ongelma-alueelle. Suosittelemme kurkistamaan myös Aquagold Fine Touch mikrokanavahoidon, mikäli kuivuus häiritsee iholla erityisesti talven aikaan.

11. Täyteainetta voidaan laittaa myös korvanlehtiin

Ikääntymisen tuomat muutokset sekä venymät korvanlehdissä esimerkiksi roikkuvien korvakorujen seurauksena voivat olla kurja esteettinen vaiva. Pieni määrä täyteainetta korjaa tilanteen nopeasti ja tehokkaasti. Hoito ei estä korvakorujen käyttämistä täytön jälkeen, päinvastoin, korvakorut näyttävät korvissa huomattavasti paremmilta. Hoito on nopea ja kivuton ja voi joskus olla vaihtoehtona kirurgiselle toimenpiteelle, jossa toipumisaika on huomattavasti pidempi.

12. Milloin hoidon tulos näkyy ja kauanko toipuminen kestää?

Tulos on nähtävissä hoidon jälkeen heti. Pientä turvotusta voi alueella esiintyä muutaman päivän ajan. Hyvä valmiste ja ammattitaitoinen hoito ei vaurioita käsiteltyä aluetta. Laadukkaat tuotteet haihtuvat alueelta itsessään noin 4-24kk kuluessa eikä pysyviä paakkuja jää alueelle. Aineen vaikutuksen kestoon vaikuttaa hoidettu alue ja tuote. Esimerkiksi poskipäissä luukalvon päälle viety täyteaine voi pysyä aluella kahdesta vuodesta neljään vuoteen, kun taas huulissa tuskin yksikään täyteaine pysyy vuotta pidempään, sillä aineenvaihdunta on tällä alueella huomattavasti vilkkaampaa. Hoidot ovat turvallisia ja tehokkaita ammattilaisten tekemänä.

Meillä Mabelissa hoidot suorittavat aina esteettisiin hoitoihin erikoistuneet terveydenhuollon ammattilaiset.

Täyteainehoitoja meillä tarjoavat terveydenhoitaja Ida sekä sairaanhoitaja Jenny. Olemme perehtyneet erityisesti kasvojen alueen täyteainehoitojen monimuotoisuuteen. Meille on tärkeää asiakkaiden toiveet ja tavoitteet, pyrimme kaikissa hoidoissa huomattaviin, mutta luonnollisiin lopputuloksiin. Mabelissa asiakkaiden ei tarvitse pelätä yliampuvia lopputuloksia. Tutustu tarkemmin henkilökuntaamme ja varaa aika maksuttomaan konsultaatioon!

Lämpimästi tervetuloa Mabeliin!
Terveisin Ida ja Jenny
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muut blogitekstit: