fbpx

Täyteaineen poisto

Täyteaineita voidaan poistaa halutulta alueelta erikoislupavalmisteisella hyaluronidaasi (Hylase) -nimisellä lääkeaineella. Klinikallamme hoitoja tekee plastiikkakirurgiaan erikoistuva lääkäri Ada Hukki-Aitala sekä plastiikkakirurgi Anna-Stiina Meriläinen.

Täyteaineen epätoivottuja vaikutuksia voidaan poistaa hyaluronidaasi lääkeaineella. Suosittelemme hoitoa, mikäli aiemmin laitettu täyteaine on lähtenyt leviämään alueelta, aiheuttaa epämiellyttävää turvottelua, on liian pinnassa esimerkiksi kyhmyinä/palluroina tai lopputulos ei ole mieluinen.

Hylase lääkeaine saa hyaluronihappoa sisältävän täyteainegeelin sulamaan alueelta, jolloin se kulkeutuu pois oman aineenvaihdunnan kautta. Toimenpide on nopea, sen vaikutus alkaa samantien ja vahvistuu noin yhden kuukauden kuluessa. Täyteainetta voidaan poistaa osittain tai kokonaan tilanteen mukaan. Hylase ei poista kalsiumpohjaisia täyteaineita.

Usein on parempi vaihtoehto lähteä poistamaan vanha täyteaine alueelta ennen uuden laittamista, jotta saamme ns. puhtaan pohjan uudelle hoidolle ja sen myötä parhaimman mahdollisen hoitotuloksen. Ennen uutta täyteainehoitoa hoidetulle alueelle suosittelemme odottamaan noin yhden kuukauden verran.

Yksi hoitokerta saattaa riittää, mutta usein hoito joudutaan kuitenkin toistamaan, mikäli täyteainetta on paljon hoidettavalla alueella. Hinnastomme mukaisesti ensimmäisen poistokerran hinta on 420€. Jos samalle alueelle toistetaan hoito 1kk kuluessa, saa sen hieman edullisempaan hintaan 260€.

Hoidon jälkeen alueella esiintyy turvotusta ja mustelmat ovat mahdollisia. Hoidossa on myös allergisen reaktion riski. Hoidon jälkeen tulee välttää saunaa, uimista ja hikoilua kaksi vuorokautta. Meikkiä tulee välttää 24h. Tarkemmat tiedot hoidosta ja toipumisesta annetaan klinikalla. Suosittelemme ensin konsultaatiota.

Lue asiantuntijahaastattelumme Helsingin Sanomat: ”Sopivasti täytettä”